Ankara Çatı Aktarma ve Tadilat Hizmetleri

Ankara Çatı Aktarma ve Tadilat Hizmetleri

Ankara’ da Çatı aktarma ve tadilat ve onarım işlemleri konusunda müşterilerimize çatı aktarma konusunda çok önem verdiğimiz bir uygulamadır. Çatı aktarma yapım fiyatları, uygun ve maliyeti düşük olarak müşterilerimize sunmaktayız. Çatı aktarma, için uygulama yapılacak alanları sıralamak gerekirse. Kiremit altı membran uygulaması ve gizli dere iç kısım alüminyum folyo uygulaması, baca kenarı, eğimli vadi dere izolasyonu ve kiremit çatı aktarma uygulamaları diye sıralanmaktadır.

Genel olarak baktığınızda Ankara’ daki çatı aktarma fiyatları, kullanılacak olan çatı malzemelerine göre değişiklik göstermektedir. Bizler AZİZOĞLU İNŞAAT firması olarak müşterilerimize uygun ve kaliteli malzemeler kullanarak ve çatı maliyeti, konusunda yardımcı olmaktayız.

Çatı Aktarım uygulamalar m2 olarak birim fiyatı üzerinden hesaplanır ve çatı aktarma fiyatları bu şekilde ortaya çıkar. Kiremit altına uygulanması gereken izolasyon malzemesi, jütlü çuvallı muşamba, hava alabilen kiremit altı örtüsü, gibi birçok su yalıtım malzemeleri’ de kullanılmaktadır.

Ankara’ da tercih edilmesinin en büyük sebebi çatı aktarma işlemlerinin fiyat kısmının çok uygun olması ve bina sakinlerinin cebinden az para çıkmasıdır. Çatı, için gereken tadilat ve onarım sizler için uygun geldiğinden ve maliyetinden dolayı fiyat düşüklüğü vardır.

Diğer çatı uygulama ve çatı sistemleri, daha farklı ve fiyatları arasında değişkenlik vardır. Eski kiremit, ya da kiremit altı muşamba malzemelerin değişimi gizli dere sürme izolasyonu, uygulamaları yapılarak İstanbul da çatı aktarma onarım işlemi bitmiş bulunmaktadır.

Ankara Çatı aktarma ve Çatı tadilatı, Çatı onarımı olarak da bilinen çalışmalar bütünü mevcut çatılarınızın eskimiş olduğu işlevini göremeyip su aldığı durumlarda veya yıpranmış görüntüsü bulunduğunda binanızı dış etkenlerden koruyan Çatının verim düşümü yaşandığında çatı tekrar eski günlerine kavuşturup binayı yağmurdan, kardan dış ortamın getirdiği her türlü zararlı etkilerden korumak için yapılan çalışmaya çatı aktarım ve tadilat çalışması denir.

Çatı aktarım ve tadilat onarım çalışması içerisinde şu çalışmalar yapılır. Mevcut çatının kaplaması kiremit olabilir, kumlu membran, ondulin veya herhangi bir çatı kaplaması olabilir bu kaplama gözden geçirilip onarım ve yenileme sınıfına girenler tespit edilir.

Çatı taşıyıcı sistemi olan karkas kontrol edilir. Su ve ısı yalıtım katmanları ve çatı dereleri yenileme ve tadilat onarım çalışması kapmasında yenilenir ve bakımı yapılır.

ÇATI MODELLERİ

TERAS ÇATILAR

Teras çatıları, bir yapının en kritik yerlerinden biridir. Yazın en çok güneş alan, kışın ise kar ve buz nedeniyle en uzun süreyle soğuğa maruz kalan kısımlardır. Bu nedenle, ısı yalıtımı mutlaka gerekmektedir.

Yapılacak ısı yalıtımı sadece soğuk ve sıcağı önlemekle kalmayıp aynı zamanda betonarme döşemeyi ısıl gerilmelerden ve tahribatından korur, yapının ömrünü uzatır, onarım ihtiyacını azaltır. Teras çatıların ısı yalıtımı mekanik açıdan da zorlanır.

Üzerinde gezilip gezilmemesine ve yalıtım levhalarına gelecek yüklere bağlı olarak genellikle 20-30 kg/m3 yoğunluklar arasından seçim yapılır. Eğer yapı elemanı, yoğun trafik, v.b. büyük basınç gerilimlerinin etkisinde kalacak ise, daha yüksek yoğunluklardaki ürünler de kullanılabilir.

Uygulama sırasında düzgün yüzey üzerine buhar dengeleyici ve buhar direncini sağlayan katman yerleştirilir. Üzerine EPS ısı yalıtım levhaları aralarından boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Levhaların üzerine su yalıtımı uygulanır. Teras bahçelerinin ısı yalıtımında da EPS yalıtım levhaları başarı ile kullanılmaktadır.

a- Üzerinde Gezilmeyen Teras Çatılar

Bu çatı sisteminde, genellikle taşıyıcı bir beton çatı plağı üzerine ısı ve su yalıtım malzemeleri getirilir. En üstte devamlı gezilmeye müsait olmayan bir çakıl tabakası bulunur. En üste gelecek çakıl tabakası beyaz renkli ve dere çakılı (sivri köseleri olmayan) kullanılmalıdır. Yalıtım malzemesi olarak mineral yün kullanılmak istendiğinde, yalıtım malzemesinin altında ve üstünde su yalıtım membranı kullanılmalıdır.

b- Üzerinde Gezilebilen Teras Çatılar 

Bu teras çatı tipi de üzerinde gezilemeyen terasa benzer. Su farkla ki keçenin üzerine çakıl yerine tekrar yüksek dozlu en az 5 cm kalınlıkta bir beton atılmalı ve isteğe göre kaplama malzemesi döşenmelidir. Eğer yalıtım malzemesi üzerine daha fazla yük gelecekse, daha yüksek basma mukavemetine sahip olan yalıtım malzemeleri (XPS levhalar) tercih edilmelidir. Ayrıca istenirse XPS üzerine baskı betonu atılmadan plastik takozlar üzerine karo mozaik döşenerek de uygulama yapılabilir.

OTURTMA ÇATILAR

Oturtma çatılar, genellikle bir beton döşeme üzerine oturtulan, üstü kiremit v.s. gibi bir örtü ile kaplı olan ve çatı arası boşluğu bulunan çatılardır. Ülkemizdeki çatılar genellikle bu şekildedir. Çatı meylinin % 33 olması yüzünden çatı arası boşluğu değerlendirilemez. Çatı arasında su deposu, eski eşyalar v.s. bulunabilir. Bu tip çatılarda yalıtım uygulaması fevkalade kolay olup, çatı arasındaki beton döşeme üzerine yalıtım malzemesi ruloları yan yana gelecek şekilde serilir.

Dikmelerin isabet ettiği yerler bıçakla oyulur ve ruloların düzgün bir şekilde serilmesi temin edilmiş olur. Çatı şiltesinin alt ve üstüne naylon v.s. gibi bir malzeme koymak şart değildir. Hatta Çatı şiltesinin üzerinin naylon gibi buhar geçirmeyen bir malzemeyle örtmek hatalıdır. Mutlaka toz v.s. den korumak için bir malzeme ile örtmek istenirse, o takdirde seçilen malzemenin buhar geçiren bir malzeme olmasına dikkat edilmelidir. Bu amaçla cam yününün, dış kısmı buhar geçirgenlik özelliğine sahip cam tülü kaplanarak uygulanır.

HAZIR PANEL ÇATILAR

Başka yerde hazırlanmış yalıtımlı paneller konstrüksiyon üzerine konularak monte edilir. İşçiliğin kolay olması dolayısıyla tercih edilen bu sistemlerin bir sakıncası, panellerin eklerinin ısı köprüleri yapmasıdır.

Özellikle tekstil sektörü gibi yüksek nem oranı gerektiren iç mekânlarda bu sistemin kullanılması sonucu panellerin ek yerlerinde yoğuşma görülmektedir. Daha önceden yapılmış ve yoğuşma görülen çatılarda da uygun bir buhar kesici tatbik edilmelidir.

SANAYİ ÇATILARI

Yurdumuzda sanayi çatıları genellikle, çelik veya prefabrik beton konstrüksiyon üzerine yapılmaktadır. Bu konstrüksiyonlar üzerinde kullanılacak kaplama malzemelerinin deliminasyona karşı davranışları ve yanıcılık özellikleri dikkate alınmalıdır. Sanayi çatılarında üç tip uygulama karsımıza çıkmaktadır.

a-Hazır Paneller: Başka yerde hazırlanmış yalıtımlı paneller konstrüksiyon üzerine konularak montaj edilir.

b-Yerinde Uygulamalı Sandviç Sistemler: Burada konstrüksiyon üzerine 1 kat alüminyum veya boyalı saç levha veya benzeri bir taşıyıcı levha ile döşenir.

c-Düşük Eğimli Metal Çatılar: Bu sistemde konstrüksiyon üzerine konulan taşıyıcı levhanın üst kısmına buhar kesici serilerek, yüksek yoğunlukta taş yünü levhalar özel baslıklı vidalar ile levhaya tutturulur.

18 Temmuz 2017
2.685 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?